Bøger / faglitteratur

Korstoget til Grønland : Danmark, korstogene og de store opdagelser i renæssancen 1400-1523


Beskrivelse


Fortæller historien om de danske korstog, der skulle genvinde Grønland for kristendommen i 1400- og 1500-tallet og samtidigt finde søvejen til Indien. Disse korstog blev aldrig gennemført, og eftertiden måtte siden erkende det umulige i foretagendet, samtidigt med at man fandt andre måder at komme til Indien på.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2022

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 27. maj 2022

Spændende og velfortalt beretning om Christian 2.'s planlagte korstog til Grønland i 1521 og forsøg på at finde søvejen til Indien. Korstoget blev aldrig til noget, men det er stadig en fantastisk historie om kampen om Grønland fortalt i et lettilgængelig sprog. Kan læses af alle med interesse for Grønland eller opdagelsesrejser.

Janus Møller Jensen (f. 1974) er historiker og direktør for Dansk Jødisk Museum og internationalt kendt for sin forskning i korstogenes historie. I nærværende udgivelse fortæller han historien om Christian 2.'s planlagte korstog til Grønland i 1521. Korstoget havde til formål at omvende hedningene, men lige så afgørende var det at finde søvejen til Indien og skabe kontakt til Holger Danskes gamle rige i Asien. Derudover får vi fortalt historien om forholdet mellem Danmark og Grønland i perioden, og de forskellige korstog og opdagelsesrejser som Danmark har deltaget i. Indeholder ikke noter, men er bagerst forsynet med en kommenteret bibliografi og diverse registre.

Der er fokus på Grønland i disse år, og Jensen bidrager med at få en fantastisk og næsten ukendt historie frem i lyset. Sproget er levende og nogle gange let dramatiseret, hvilket øger indlevelsen uden at det går ud over seriøsiteten.

Det er den eneste bog om emnet, men Jensen har tidligere skrevet om det i Denmark and the crusades, 1400-1650Christian 2.. Kan sprogligt sammenlignes med den fremragende Christian 2.Det er den eneste bog om emnet, men Jensen har tidligere skrevet om det i Denmark and the crusades, 1400-1650. Kan sprogligt sammenlignes med den fremragende .


Berlingske tidende

d. 22. apr. 2022

af

af

Bent Blüdnikow

d. 22. apr. 2022