Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kost og ADHD : en nemmere hverdag trin for trin


Beskrivelse


Om kosten og dens indvirken på børn og unge med indlæringsmæssige og adfærdsmæssige problemer. Med over 30 opskrifter på familievenlig mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 29. maj 2012

For alle med interesse for kostens indflydelse på børn og voksne med adhd eller bare urolige børn i gråzonen, hvor der (endnu) ikke er stillet en diagnose.

Antallet af børn med diagnose på adfærdsforstyrrelser som adhd, ocd, aspergers og autisme eksploderer i disse år. Det samme gør medicinforbruget. Karen Nørby, ernæringsterapeut, foredragsholder og forfatter, interesserer sig for kostens betydning for børn med disse diagnoser. I bogen præsenterer hun læseren dels for, hvor forskningen står i dag, og dels for en 1-2-3-model til indførelse af kostændringer i familier med urolige og/eller adfærdsforstyrrede børn. Trin 1 er for dem, der vil afprøve nogle få kostændringer. Trin 2 er for dem, der har indført kostændringer, men vil videre, mens trin 3 er for dem, der er parat til at gå hele vejen. Der gives mange praktiske og konkrete råd om, hvordan man griber situationen an med forslag til tallerkenfordeling og måltidsfordeling i løbet af dagen. I sidste del af bogen gives en række gode opskrifter, som ser både lækre og overkommelige ud. Bogen er nem at læse og overskueligt struktureret. Gode farvefotos, tegninger og diagrammer.

Af samme forfatter findes Kost og hyperaktivitet, 2007, som bogen her er en videreudvikling af.

En meget informativ bog til forældre, pædagoger, køkkenpersonale og andre, der har med urolige, adfærdsforstyrrede børn at gøre.