Bøger / faglitteratur

Kræft - senfølger og rehabilitering


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 13. dec. 2012

Henvender sig især til fagprofessionelle, der arbejder med behandling af kræftpatienter og især med rehabilitering, også i høj grad for studerende. Bogen vil også være af interesse for kræftpatienter og pårørende, der ønsker viden om, hvad der sker efter behandlingen er overstået. Sproget er dog meget fagligt og svært læseligt i visse af afsnittene.

Enhver dansker kommer i kontakt med kræft, men stadig flere overlever. Her får vi en gennemgang af al den viden, man har på området. Den første del er en gennemgang af de forskellige kræftformer med hovedvægt på senfølgerne, i anden del beskriver en række eksperter den viden om senfølger, og hvad man kan gøre for at forebygge og behandle dem. Fx beskrives kostens indvirkning, træning, smertebehandling, arbejdslivet, sexliv osv. Til sidst beskrives 4 behandlingstilbud, bl.a. to kommuners tilbud til kræftpatienter. Forfatterne er læger, men også cand.psych'er, sygeplejersker, antropologer mm. Redaktøren er læge og forskningsleder.

Der findes ikke tilsvarende litteratur, der samlet beskriver senfølger efter kræftbehandling på et fagligt niveau. Den adskiller sig fra de mange biografier fx Kræft æde mig, 2012 af Charlotte Birchow. Den der kommer nærmest er At leve med kræft, 2012, men den behandler selve kræftsygdommen og henvender sig til patienter og pårørende, hvor denne mest er henvendt til personalet.

Et must for alle fagprofessionelle, fx fysioterapeuter, læger, sygeplejersker, psykologer, der arbejder med kræftpatienter.


Sygeplejersken

Årg. 113, nr. 6 (2013)

af

af

Lise Bjerrum Thisted

Årg. 113, nr. 6 (2013)


Fysioterapeuten

Årg. 95, nr. 4 (2013)

af

af

Vibe Maegaard

Årg. 95, nr. 4 (2013)


Dagens medicin

2013, nr. 10

af

2013, nr. 10



Informationer og udgaver