Bøger / faglitteratur

Kræftsygepleje : i et forløbsperspektiv


Beskrivelse


Kræftsygepleje – i et forløbsperspektiv beskriver et bredt udsnit af udfordringer, der kan være forbundet med, at et menneske får stillet en kræftdiagnose. Bogen har fokus på alle faser i et typisk kræftforløb – fra forebyggelse over selve behandlingsforløbet til behandlingen afsluttes. være forbundet med, at et menneske får stillet en kræftdiagnose. Bogen har fokus på alle faser i et typisk kræftforløb – fra forebyggelse over selve behandlingsforløbet til behandlingen afsluttes.
Bogens opbygning Kræftsygepleje – i et forløbsperspektiv er inddelt efter de faser, som et menneske med kræft gennemlever i et sygdomsforløb. Indledningsvis beskrives de organisatoriske og begrebslige rammer, kræftsygepleje udfolder sig indenfor. Herefter udfoldes selve forløbsperspektivet i fem dele: •Inden sygdommen rammer •Når et menneske rammes af en kræftsygdom •Når mennesker med kræft skal modtage behandling for deres sygdom •Mennesker med kræfts behov og problemstillinger undervejs i et sygdomsforløb •Når mennesker med kræft afslutter deres behandlingsforløb.
Målgruppe Bogen henvender sig til sygeplejestuderende i grunduddannelsen, især modul 10. Men bogen er relevant for alle sygeplejersker, der i klinisk praksis varetager plejen af mennesker med kræft, uanset hvor i forløbet de befinder sig. Bogen er også tænkt som et grundelement i den anbefalede litteratur på specialuddannelsen i kræftsygepleje.

Anmeldelser (1)


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 9 (2014)

af

af

Lene Seibæk

Årg. 114, nr. 9 (2014)Informationer og udgaver