Bøger / faglitteratur / idebøger

Kreativ scrapbooking


Beskrivelse


Gennemgang af udstyr til scrapbooking, samt introduktion og eksempler på, hvordan forskellige materialer giver forskellige resultater, bl.a. et afsnit om digital scrapbooking.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 21. apr. 2009

Scrapbooking er, som navnet antyder, kommet til os fra USA. Også i Danmark er der mange, der har taget denne form for avanceret fotoalbum til sig, og det er til dem, bogen henvender sig. Bogen kan også bruges af dem, som ønsker ideer til at "scrappe" kort og invitationer.

Forfatterne er norske. Under et ophold i USA blev de så bidt af scrapbooking, at de besluttede sig til at lave deres egen bog. Formålet med bogen er at inspirere alle, som har mange billeder gemt væk i skuffer og skabe eller arkiveret på computeren. Inden bogens kreative del gennemgår forfatterne udstyret til scrapbooking, hvor det mest nødvendige er et album, en skæremaskine, som de foretrækker frem for sakse, papir i flotte farver, penne og lim. Der er en kort introduktion til scrapbooking, og derefter viser de mange eksempler på, hvordan forskellige materialer giver forskellige resultater. I dag er der mange, der fotograferer digitalt, og forfatterne gennemgår nogle af de programmer, som er velegnede til digital scrapbooking. Bogen afsluttes med en liste over gratis sider på nettet.

Der er kommet nogle bøger på dansk om scrapbooking bl.a. har Dorthe Blom udgivet Scrapbooking til livets højtider, 2006 og et par mere. Nyt i forhold til de andre på dansk er afsnittet om digital scrapbooking.

En bog med mange ideer til scrapbooking for dem, som har prøvet det før. Her er ikke noget med skabeloner, men forfatterne opfordrer til, at man lader sig inspirere af de viste eksempler, bruger sin fantasi og laver sine egne fotoalbums.