Bøger / faglitteratur

Kreta


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Historisk dokumentar om slaget om Kreta under Anden verdenskrig, der indledes med det tyske luftangreb i 1941.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. aug. 2013

For de mange som gerne læser om 2. verdenskrigs mange nuancer. Supplerende materiale til en større gymnasieopgave.

Historisk dokumentar om det tyske luftangreb i 1941 på Kreta, der set fra de allieredes side skal være tyskernes første nederlag i 2. verdenskrig. Britiske efterretninger muliggør en oplagt fælde for tyskerne. Men så let går det desværre ikke. Først i 1945 bliver Kreta befriet af britiske styrker. Jeg kender forfatteren fra andre historiske dokumentariske skildringer, hvor han sublimt magter at gøre 2. verdenskrig levende og nærværende, fx uforglemmelige Stalingrad og Anden verdenskrig. Denne nye bog er at samme høje kvalitet. Det er både dokumentariske og historisk korrekte krigshandlinger, men det er i høj grad også gribende skildringer om almindelige mennesker fanget i krigens kolde kyniske logik, hvor de alligevel synes at finde et ofte uforståeligt mod. Det er gribende, nærværende og underholdende historie-læsning, når den er allerbedst. Ikke mindst bogens tredje del med overskriften "Modstandskampen" fængsler mig. Her skildres kretiske frihedskæmperes heltemodige kamp mod en fjende, som synes mægtig og uovervindelig.

Slaget om Kreta indgår naturligt i andre historiske værker, fx i "Store slag under 2. verdenskrig", men slet ikke så grundigt som i dette nye vægtige historiske værk.

Fremragende historisk værk af blivende værdi. For historisk interesserede så spændende som nogen krimi. For alle biblioteker.


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2013

af

af

Bent Blüdnikow

d. 13. okt. 2013


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2013

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 8. okt. 2013