Femten forskellige kvindeskæbner under besættelsen. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for besættelsen og kvinders vilkår.
Helle Juhl indleder med et forord, der beretter om kvinders ofte usynlige rolle under besættelsen. I bogen sætter hun fokus på de ofte oversete kvindeskæbner under den tyske besættelse af Danmark. Bogen fortæller 15 personlige historier om kvinder, der alle blev påvirket af krigens realiteter på hver deres måde. Vi møder modige modstandskvinder som Ellen Christensen, der gemte eftersøgte jøder på Bispebjerg Hospital. Og Gerda Gerwien fra Bornholm, der forelskede sig i en tysk soldat og måtte betale en høj pris for denne kærlighed. Historierne spænder vidt fra modstandskamp til sociale konsekvenser, og hver fortælling bliver et indblik i kvindernes kompleksitet og styrke. Med en rørende og detaljerig stil levendegør Helle Juhl kvindernes oplevelser og belyser krigens barske vilkår og de valg, kvinderne måtte træffe.
Bogen er ikke blot et historisk værk, men en nærværende påmindelse om de mange glemte kvindestemmer, som også udgjorde en del af besættelsestidens Danmark. Helle Juhl formår med bogen at kombinere personlige historier med historisk kontekst, hvilket skaber en rig og nuanceret forståelse af tiden.
Om kvindernes mange roller under besættelsen findes også Kvindernes modstandskamp.