Film / fiktion / socialrealisme

Kriger


Beskrivelse


Marisa er 20 år og skinhead. Hun hader indvandrere og elsker at slås og provokere. Da hun en dag i arrigskab kører to unge afghanske flygtninge ned, begynder hendes idealer dog at krakelere og pludseligt bliver det svært at se, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert i tilværelsen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Ricki Elsgaard

d. 28. okt. 2013

Tysk socialrealistisk drama fra 2011 om racisme, nynazisme og udfordringerne med at komme overens med hvad for et menneske man er, og gerne vil være. Målgruppen er alle der holder af en god og virkelighedsnær fortælling, om et ofte meget lukket undergrundsmiljø. Filmen kan også med held formidles til folkeskoleeleverne i de ældste klasser og gymnasieeleverne, der vil kunne bruge temaerne opgaverelateret, men bemærk, at den pga. enkelte scener med rå og afstumpet vold, er forbudt under 15 år.

Vi følger de to teenagepiger Marisa og Svenja der kæmper med at finde et ståsted i tilværelsen. De tiltrækkes begge af det rå nynazistiske miljø, bl.a. med dets forherligelse af Hitlers idealer om racerenhed. Da Marisa, i et anfald af vrede, kører to unge flygtningedrenge ned, rammes hun dog af dårlig samvittighed og begynder at tage sine idealer op til overvejelse. Men det er ikke let at komme ud af miljøet, og slet ikke når man samtidig er kæreste med en af topfigurerne. Det er en flot og vedkommende film. Ikke fri for klicheer og stereotyper, men alligevel fungerer historien. Den fik da også gode anmeldelser over hele linjen, da den lettere forsinket fik dansk biografpremiere i sommeren 2013.

Film om unge mennesker der indoktrineres af et hårdt og afstumpet miljø, men som kommer klogere ud på den anden side har vi set mange gange. I nyere tid nok bedst i de fremragende Bølgen, 2008 og American history X, 1998.

Velfungerende drama der anbefales til voksenafdelingernes samlinger.


Kristeligt dagblad

d. 2. maj 2013

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 2. maj 2013


Berlingske tidende

d. 2. maj 2013

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 2. maj 2013


Jyllands-posten

d. 2. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 2. maj 2013


Weekendavisen

d. 3. maj 2013

af

af

Bo Green Jensen

d. 3. maj 2013


Information

d. 2. maj 2013

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 2. maj 2013