Bøger / faglitteratur / bibliografier

Krigskunsten


Beskrivelse


Et klassisk værk inden for militær og politisk teori skrevet i 1521. I bogen fremlægger Machiavelli i en sokratisk dialogform en række forslag til reformer, der skal sætte staten i stand til at genvinde noget af den militære kunnen, der havde givet det gamle Rom verdensherredømmet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2012

af

af

Hans Michelsen

d. 15. okt. 2012

Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for vestlig krigshistorie og teorien herom.

Krigskunsten fra 1521 indeholder en uforkortet og sprogligt opdateret oversættelse af Machiavellis klassiker. I bogen fremlægger Machiavelli en række forslag til reformer, der skal sætte staten i stand til at genvinde noget af den militære kunnen, der havde givet det gamle Rom verdensherredømmet. Læseren får et indblik i hærlederen Fabrizio Colonnas militære erfaringer, som han videregiver dem til en lille skare af udvalgte samtidige. Det oprindelige værk prises af historiens største militære strateger som en af de helt store klassikere inden for militær og politisk teori. Bogen er forsynet med noter og litteraturhenvisninger ved oversætteren Fritz Wolder.

En pdf-udgave kan downloades på http://forsvaret.dk/FAK/Publikationer/ Om Machiavelli se bl.a. Jan Lindhardt Machiavelli, 1969. Af andre krigsteoretikere skal også nævnes Carl von Clausewitz Om krig, 1986. Oversætter har tidligere udgivet Kampen om kloden, 2011, der omhandler geopolitik.

Det er første gang dette værk udkommer på dansk, og det udfylder dermed et hul i den teoretiske litteratur om krigskunsten og strategierne heromkring.