Bøger / faglitteratur

Krisen og den udeblevne systemkritik : et essay


Beskrivelse


Et indlæg i debatten om den økonomiske krise, dens årsager og hvilke veje der er ud af den.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 25. juli 2012

Et indlæg i debatten om den økonomiske krise, dens årsager og hvilke veje der er ud af den. For læsere med interesse for samfundsforhold.

Tidligere medlem af Folketinget for VS, Preben Wilhjelm, harcelerer i dette debatskrift over, at den dybeste økonomiske krise i tre generationer ikke har ført til selvransagelse hos liberalisterne og til en grundlæggende kritik af det økonomisk system. Han indrømmer, at markedsmekanismen er genial til styring af investering og produktion på mikroplanet, men på makroplanet går det galt, når de virtuelle, spekulative, computerstyrede finanstransaktioner er en konstant trussel mod det globale finanssystem, og han stiller spørgsmålet om ikke den teknologiske udvikling har gjort kapitalismen selvdestruktiv og derfor nødvendiggjort en ny samfundsindretning. Han vedkender sig, at den marxistisk inspirerede venstrefløj altid har været stærkere i analysen end i anvisningen af svar, men peger bl.a. på en øget demokratisering af økonomien og et opgør med den ødelæggende finanspagt som veje ud af krisen.

Nedtur! - finanskrisen forstået filosofisk, 2012 og Jørgen Steen Nielsen Den store omstilling : fra systemkrise til grøn økonomi, 2012 diskuterer også de grundlæggende årsager til krisen.

Samfundskritikeren og den tidligere venstrefløjspolitiker lægger med dette debatskrift op til en grundlæggende diskussion om årsagerne til den økonomiske nedtur.


Jyllands-posten

d. 14. aug. 2012

af

af

Mikkel Andersson

d. 14. aug. 2012


Politiken

d. 25. aug. 2012

af

af

Lars Trier Mogensen

d. 25. aug. 2012


Det ny Clarté

Årg. 7, nr. 21 (2012)

af

af

Karen Helveg Petersen

Årg. 7, nr. 21 (2012)


Social kritik

Årg. 24, nr. 131 (2012)

af

af

Knud Vilby

Årg. 24, nr. 131 (2012)