Bøger / faglitteratur / bibliografier


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 21. apr. 2010

Det er både studerende på gymnasiale og videregående uddannelser og de alment interesserede læsere der kan blive klogere både på den aktuelle krise og på de forskellige økonomiske forklaringsmodeller, når de tre fagøkonomer beskriver den aktuelle økonomiske krises opståen og forløb ud fra hvert sit teoretiske udgangspunkt.

Efter en god og kortfattet gennemgang af forløbet af den finansielle krise, der hurtigt blev til en realøkonomisk krise, beskriver tre fagøkonomer krisens opståen og forventede forløb ud fra tre forskellige økonomisk/teoretiske perspektiver: et keynesiansk, et marxistisk og et liberalt. Fremstillingen er med kun begrænset anvendelse af fagtermer, og læseren får også hjælp i den korte begrebsliste bagest.

Finansernes fald : hvordan den perfekte storm væltede de finansielle markeder, 2009 er en bredere gennemgang af krisens forløb og af økonomernes forsøg på forklaringer. Den økonomiske teoris historie : en introduktion, 2004 er en mere omfattende indføring i de økonomiske teorier.

En god og kortfattet beskrivelse, skrevet i et nogenlunde lettilgængeligt sprog, af baggrund og forløb af den aktuelle økonomiske krise, der samtidigt fungerer som en introduktion til de forskellige økonomiske teorier.


Gymnasieskolen

Årg. 93, nr. 17 (2010)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 93, nr. 17 (2010)