Bøger / faglitteratur

Kristendom og kulturkamp


Beskrivelse


Vor tid er i højere grad præget af konflikter mellem forskellige kulturer end af kampe om territorier. To kristne debattører kalder til kulturkamp, og de beskriver, hvordan det er selve kristendommens fremtid som grundlæggende kulturfaktor og etisk rettesnor, der står på spil.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. apr. 2020

Bog af to kristne debattører, der kalder til kulturkamp, da de frygter for kristendommens fremtid, dels på grund af danskernes tiltagende ligegyldighed over for kristendommen og dels på grund af indvandringen fra muslimske lande. For voksne med interesse for kristendom, kulturkamp og samfundsforhold.

Bogens forfattere beskriver i denne bog deres angst for, at kristendommen som monokultur forsvinder til fordel for en religiøs multikultur. Bogen følger primært to spor; 1) Sekulariseringen og at mange danskere ikke længere er aktivt kristne og ikke bærer kristendommen videre til den næste generation 2) Den store indvandring af primært muslimer. Bogen indeholder mange beskrivelser af forfatternes holdning til rigtig mange emner fx: darwinisme, forurening, abort, staten Israel, Islams historie og meget mere. Bogen har et righoldigt noteapparat.

Engageret bog med noget på hjerte. Indimellem hæmmer denne begejstring bogens disposition, da emner blandes sammen i en kronologi, som ikke altid virker logisk for læseren. Der anvendes mange udråbstegn, og forfatternes personlige engagement er gennemført. Bogen har mange billeder, og billedteksterne til disse er for små. Der er mange gentagelser i bogen. Nogle af emnerne og ikke mindst argumentationen kan være vanskelig at følge for folk, der ikke er kristne på samme måde som forfatterne.

Disse to bøger omhandler nogle af de samme hovedemner: Gud bevare DanmarkDen åndløse dansker og Den åndløse danskerDisse to bøger omhandler nogle af de samme hovedemner: Gud bevare Danmark og .


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2020

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 3. nov. 2020