Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kroppens teologi - teologiens krop : artikler


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 21. okt. 2011

Bogen henvender sig til læsere, herunder fagfolk som teologer og filosoffer, der er interesseret i den moderne teologis holdninger til kroppen.

I et forsøg på at problematisere denne kropsfikserede tid afholdt Det teologiske Fakultet (KU) en åben forelæsningsrække over emnet "Kroppens teologi". I løbet af forelæsningerne forholdt en lang række forskere sig til forståelsen af - og betydningen af - kroppen indenfor teologien. Bogens bidrag udtrykker forskellige teologiske tilgange og holdninger, ligesom de spreder sig i forskellige teologiske retninger. Bogens tre temaer handler om henholdsvis menneske, Gud og kirke, og herunder behandler artiklerne kroppen som teologisk anliggende, udfordring eller problem. Et overvejende flertal af bogens forfattere kommer fra Afdelingen for systematisk teologi.

Dette er den første samlede indgang til emnet, der ikke er godt belyst på dansk, selv der findes nogle teologiske specialer og ph.d. afhandlinger.

Læseren får en spændende videnskabelig artikelsamling med teologiens svar på tidens kropsdyrkelse. Abstraktionsniveauet er højt, og bogen stiller krav til læserne.


Kristeligt dagblad

d. 8. dec. 2011

af

af

Kristian Østergaard

d. 8. dec. 2011


Præsteforeningens blad

Årg. 103, nr. 22/23 (2013)

af

af

Karen Marie Mortensen

Årg. 103, nr. 22/23 (2013)Informationer og udgaver