Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kryddersnapse - på mærkerne


Beskrivelse


Opskrifter på kryddersnaps illustreret i frimærker. Hvert frimærke er udvalgt efter motiv med de i snapsen relevante krydderurter, bær og frugter. Om brændevinens historie plus lidt generelt stof om enkelte ingredienser. Til hver opskrift er opgivet kvantum, trækketid, farve og lagringspotentiale.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 23. nov. 2012

For snapseglade filatelister.

Som naturprodukt har kryddersnapsen for længst vundet fodfæste som en populær hobby, der aldrig savner ægte interesse fra besøgende i hjemmet. Forfatteren - passioneret filatelist og lokal brygmester i Mårslet brændevins Laug syd for Århus - har i denne bog valgt at forene sine to interesser. Resultatet er blevet 213 opskrifter på kryddersnaps illustreret i frimærker med temaet fra en lille motivsamling verden rundt. Hvert frimærke er nøje udvalgt efter motiv med de i snapsen relevante krydderurter, bær og frugter. Bogen rummer en kort indledning om brændevinens historie plus lidt generelt stof om nogle af de enkelte ingredienser undervejs. Til hver opskrift er opgivet fx kvantum, trækketid, farve og lagringspotentiale. Bogens svaghed er de små illustrationer med frimærkerne gengivet i naturlig størrelse, - oftest alt for småt og utydeligt til at give et reelt indtryk af den pågældende ingrediens. Skal man kunne genkende og finde frem til urter eller bær i naturen, så er supplerende botanisk litteratur derfor modsat de fleste andre snapsebøger her helt nødvendig.

En del bøger på bibliotekerne. Politikens bog om kryddersnaps er for mig hovedværket, mens de fleste andre som fx denne kan supplere ved behov.

En finurlig men ikke ubetinget vellykket vinkel på kryddersnaps illustreret med frimærker med de anvendte urter og bær. Opskrifterne er fine, udførlige og anvendelige, men frimærkernes små svært aflæselige motiver trækker ned mht. praktisk anvendelse.


Politiken

d. 12. dec. 2012

af

af

Hans Henrik Nielsen

d. 12. dec. 2012