Bøger / faglitteratur / opskrifter

Krydret : fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter inspireret af det nordafrikanske, det arabiske og det mellemøstlige køkken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 15. aug. 2018

Forkæl dine smagsløg med hverdags- og gæsteretter inspireret af det arabiske, nordafrikanske og mellemøstlige køkken i denne smukke kogebog. Anbefales alle, der holder af eksotisk mad.

Journalist og madskribent Anne Hjernøe og Ditte Ingemann, blogger og madskribent, præsenterer i denne kogebog 80 opskrifter indenfor det arabiske, nordafrikanske og mellemøstlige køkken tilsat den nordiske rustikke enkelthed. Bogen har bl.a. opskrifter på at lave sine egne krydderiblandinger, brød, syltning, kolde og varme salater, grøntsagsretter, hovedretter og desserter. Begge forfattere har udgivet flere kogebøger, senest HverdagSalatsnedker og SalatsnedkerJournalist og madskribent Anne Hjernøe og Ditte Ingemann, blogger og madskribent, præsenterer i denne kogebog 80 opskrifter indenfor det arabiske, nordafrikanske og mellemøstlige køkken tilsat den nordiske rustikke enkelthed. Bogen har bl.a. opskrifter på at lave sine egne krydderiblandinger, brød, syltning, kolde og varme salater, grøntsagsretter, hovedretter og desserter. Begge forfattere har udgivet flere kogebøger, senest Hverdag og .

"1001 nats eventyr" tilsat den nordiske rustikke enkelthed synes at være den bedste beskrivelse af bogens tema og layout. En flot kogebog, som giver lyst til at kaste sig ud i at købe en masse duftende krydderier og straks gå i gang. Retterne er iflg. forfatterne ikke stærke men blot velkrydrede. Niveauet er, så alle kan være med og råvarerne kan købes i velassorterede supermarkeder.

Bogen minder om den mellemøstlige kogebog MesopotamiaKrydret kogekunstAbracadabra med traditionelle retter tilpasset den nordiske stil. Ditte Ingemann har bidraget til Krydret kogekunst med retter fra forskellige madkulturer. I Camilla Plums Abracadabra er der også fokus på krydderierneBogen minder om den mellemøstlige kogebog Mesopotamia med traditionelle retter tilpasset den nordiske stil. Ditte Ingemann har bidraget til med retter fra forskellige madkulturer. I Camilla Plums Abracadabra er der også fokus på krydderierneBogen minder om den mellemøstlige kogebog Mesopotamia med traditionelle retter tilpasset den nordiske stil. Ditte Ingemann har bidraget til Krydret kogekunst med retter fra forskellige madkulturer. I Camilla Plums er der også fokus på krydderierne.