Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kuffertmysteriet på vulkanøen


Beskrivelse


På familiens sommerferie til Santorini opdager tvillingerne Caroline og Carl Emil, at der sker noget mystisk med bagagen i lufthavnen, og de beslutter sig for at opklare mysteriet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 25. apr. 2017

På familiens sommerferierejse til Santorini opdager tvillingerne Caroline og Carl Emil at der sker noget mystisk med bagagen i lufthavnen og de beslutter sig for at opklare mysteriet. Selvlæsning fra 9 til 12 år og egnet til højtlæsning fra 7 år.

Tvillingerne Caroline og Carl Emil og deres forældre er rejst på ferie til den græske vulkanø Santorini. Det bliver en begivenhedsrig ferie med sejlture, vandreture, en dag i det lokale vandland og en mystisk sag om nogle kufferter, der forsvinder og vender tilbage med en masse penge indsyet i foret. Tvillingerne beslutter sig for at opklare mysteriet. Bogen er ikke illustreret, men 63 QR-koder linker til relevante billeder eller informationer om Santorini. QR-koderne er både sat ind i teksten og placeret samlet til sidst i bogen med sidehenvisning og oplysning om indhold.

En udmærket historie om en ferietur til den græske ø Santorini, særligt for dem der selv har været der. Krimihistorien er spændende og QR-koderne med billeder af mad og steder, og indflyvningen til Santorini lufthavn fungerer fint. Der er dog så mange at man godt kan blive træt, så det er godt at de også er samlet i et register til sidst i bogen. Historien er lidt for lang og forsidebilledet passer ikke helt til målgruppen.

Erling Bugges Skattejagt handler også om nogle børn, der kommer på sporet af en forbrydelse.