Uffe Andreasen har i en årrække arbejdet i udenrigstjenesten som kultur- og presseråd i Paris og Berlin, og han fortæller levende om sine mange oplevelser med kunstnere, de kongelige, udstillinger mv. Inspirerende og veloplagt læsning for alle med tilknytning til kulturlivet.
I de tidligste barneår boede Uffe Andreasen (f. 1943) med sin familie i Grindsted, hvor faderen var modstandsmand. Han blev taget til fange og sendt til Neuengamme, hvilket han senere fortæller om. Siden flyttede familien til Næstved, hvor Uffe blev student. Han var især glad for dansk litteratur, inspireret af sin onkel Henning Fonsmark. Vi hører om Uffe Andreasens 1968'er-universitetsliv i København og tilknytningen til Gyldendal, hvor han lander et redaktørjob. Siden kommer han til Udenrigsministeriet og udsendes til Paris som kultur- og presseråd, senere Berlin. Her var opgaven at udbrede kendskabet til dansk kulturliv, sideløbende med opgaver for UNESCO. Uffe Andreasen redegør for sine erfaringer med at opdyrke og etablere netværk mellem kunstnere og institutioner i forskellige byer og lande, et arbejde, der i dag også betegnes som "public diplomacy" eller "soft power".
Velskrevne erindringer fra et mangeårigt diplomatisk virke får vi her fra Uffe Andreasens hånd, og han er tillige gavmild med anekdoter og gode historier.
Andre erfarne diplomater har udgivet deres erindringer, fx Henrik Becker-Christensen med Diplomat i grænselandetDiplomati og globalisering. Uffe Andreasen har også skrevet om kulturdiplomati i Diplomati og globaliseringAndre erfarne diplomater har udgivet deres erindringer, fx Henrik Becker-Christensen med Diplomat i grænselandet. Uffe Andreasen har også skrevet om kulturdiplomati i .