For 100 år siden var gennemsnits-levealderen 40 år - i dag er den 80. Hvad betyder det for samfundets indretning? Og hvordan kan vi blive ældre - uden at blive gamle? Henvender sig til fagfolk og alment interesserede.
Rudi Westendorp er forsker i aldring fra Holland, men i dag bosat i Danmark. Bogen er den danske udgave af hans internationale bestseller, og den er tilpasset Danmark i forhold til tal og statistikker. I tretten kapitler gennemgår han årsagerne til aldring, og ved hjælp af nyeste forskning giver han bud på hvordan vi kan forberede os bedst på en aktiv og meningsfyldt alderdom med et godt helbred. Sidst i bogen findes liste med kommenterede henvisninger til videre læsning.
Interessant og samfundsrelevant læsning, der giver et optimistisk syn på alderdommen, og nærmest fejrer, at vi har flere år at leve i. Sproget er frisk og entusiastisk, med referencer til RW's eget liv og håbefulde anekdoter om vitale ældre mennesker. De mange beskrivelser af forskningsresultater og undersøgelser kan gøre bogen tung for den almene læser. Den vil dog egne sig godt til opgaver pga sin grundighed.
Der findes mange bøger om at blive ældre, fx Kunsten at blive gammelKunsten at blive ældre i ro og magGerontologi og Kunsten at blive ældre i ro og mag. På mere fagligt niveau findes Gerontologi, om aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektivDer findes mange bøger om at blive ældre, fx Kunsten at blive gammel og . På mere fagligt niveau findes Gerontologi, om aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektivDer findes mange bøger om at blive ældre, fx Kunsten at blive gammel og Kunsten at blive ældre i ro og mag. På mere fagligt niveau findes , om aldringen set i et biologisk, psykologisk, socialt og samfundsmæssigt perspektiv.