Bøger / faglitteratur / håndbøger

Kunsten at gå i høje hæle : kvindens guide til alt


Beskrivelse


Guide til alt fra vin til makeup, fra poker til moderne kunst, kunsten at gå med hat og hvordan man klarer sig ved strømafbrydelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Denne bog kan anvendes af kvinder, der læser dameblads-gør-det-selv-lister eller chick lit. Dens undertitel er "kvindens guide til alt", og dens brede emnevalg og feminine univers burde få kvinder primært i tyverne til fyrrerne til at læse den. Mænd vil formeentlig løbe skrigende bort over bogens fokus på sko, tøj, stil, samtaleevner m.m. Bidrager ikke med afgørende nyt, men er charmerende.

Forfatteren har skrevet om mode for The Times, Pepegraph og TIME, og hun er på fornavn med John (Galliano) og Manolo (Blanik), som også bidrager til bogen. Sprogligt er det en letflydende bog med utallige opslag og korte afsnit. Indholdsmæssigt spænder den fra at håndtere dårlige hårdage, at kunne gå med hat til kunsten at forstå politik (på 3 sider) og have gode manerer. Det er med andre ord en blanding af Nynnes dagbog, takt og tone a la Inge Correl og dameblade. Forsiden er lyserød, og der er tegninger og vignetter i stregtegning.

Er en slags faglitterær chick lit. Minder mest om magasiner og læses også bedst i små stræk.

Nynnes dagbog møder Inge Correll i bedste top-ti-liste stil fra dame- og modebladene. Forfatteren skriver let og letflydende om alt fra at tackle sin teknofobi (=pc og dingenoter), hjem og have (herunder strikke og gå i sauna - ikke nødvendigvis samtidig) til at blive jetsetter. Anvendes på linje med chick lit-romaner eller dameblade. Læses bedst i små doser. Lyserød både inde og ude. Kvindelig målgruppe udelukkende. Let fornøjelseslæsning.