Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kunsten at være alene


Beskrivelse


Med udgangspunkt i observationer, samt analyser fra historie, teologi og psykologi og citater fra verdenslitteraturen, fortæller forfatteren om den selvvalgte, gode ensomhed i kulturelt, historisk, psykologisk og praktisk lys.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 23. maj 2016

Om den "gode ensomhed" og ensomhedskulturer i historisk, psykologisk, antropologisk og teologisk belysning. Til filosoferende læsere, og de, som er interesserede i en personlig beretning om erfaring med ensomhed.

Bogen udforsker den "gode ensomhed" - kulturelt, historisk, og antropologisk - fra ørkenfædres guds-hengivenhed, over 1700-tallets sværmeri for ensomhed, til nutidens isolationskulter og eremitkulturer, og retræter som terapeutisk middel til spirituel selvudvikling. Elsass bidrager med egne erfaringer fra bl.a. en hule i Nordindien, og en nærdødsoplevelse, hvor han fik en oplevelse af døden som den ultimative ensomhedsoplevelse, men også en åbenbaring af at være betingelsesløst elsket. Psykologiens forståelse af den "onde ensomhed" behandles i et kapitel. Elsass bidrager desuden med omtale/analyse af selvvalgt eller påtvunget ensomhed i litteraturen, og citater herfra. Elsass' dokumentarfilm fra rejser til isolerede folk kan ses på http://video.ku.dk. Elsass er professor i klinisk psykologi og forfatter til mange bøger.

Helstøbt, velskrevet og tankevækkende bog om den "gode ensomhed", som bærer præg af omfattende research, Elsass' egne erfaringer og hans mange besøg hos eremitter og isolerede folk, samt studier i litteraturen, filosofien og antropologien. Spændende billedmateriale.

Ene og aleneEneboeren i Søndermarken udforsker primært den tvungne ensomhed. Eneboeren i Søndermarken belyser også ensomheden historiskEne og alene udforsker primært den tvungne ensomhed. belyser også ensomheden historisk.


Weekendavisen

d. 12. aug. 2016

af

af

Birte Weiss

d. 12. aug. 2016


Information

d. 6. aug. 2016

af

af

Søren Gosvig Olesen

d. 6. aug. 2016


Religion

2016, nr. 4

af

af

Bodil Kruse

2016, nr. 4