Målgruppen er afgrænset til interesserede i dansk kunstinstitutions-historie, da det skarpe fokus ligger på Kunsthallen Brandts virke igennem de sidste 25 år. Derudover er bogen spækket med et fint billedmateriale, som også gør, at bogen ville gøre sig godt som "coffee table book" på bibliotekerne.
Bogens 214 sider er i grove træk opdelt i 2 dele: en gennemgang af Kunsthallen Brandts historie formidlet gennem tekst, og en del bestående af fotografier fra udstillingerne igennem de sidste 25 år fordelt på de enkelte årstal. Den danske tekst ledsages af en engelsk oversættelse. Teksterne er skrevet af Lene Burkard og Trine Søndergaard, begge ansat på Kunsthallen Brandts, og oversættelsen er udført af Marianne Ager. Bogen indledes med et forord af Ellen Drost, der er kulturchef i Odense Kommune. Kunsthallens historie beskrives samtidig med at der er fokus på enkelte personer og grundlæggende ideer bag kunsthallen. Teksterne er velskrevne, men noget overfladiske, og udgivelsen minder mest af alt om en lækker reklame for Kunsthallen Brandts og Odense som kulturby. Til gengæld er billedmaterialet veldisponeret og man føler som læser, at man tager på en rejse tilbage i tiden igennem kunsthallens udstillinger.
Udover katalogerne fra Kunsthallen Brandts kunne man gå i dybden med værker som Fabrikken der ikke ville dø og Fra klædefabrik til kulturfabrik.
En visuelt lækker udgivelse, som dog bærer præg af en noget overfladisk og rosenrød tilgang til Kunsthallen Brandts.