Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kvæde : historisk frugt - nye opskrifter


Beskrivelse


Lille kogebog om den lidt oversete kvædefrugt, som gør sig godt i forskellige former for madlavning. For dem, der enten vil bruge kvæder for første gang eller på nye måder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. dec. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 24. dec. 2021

Lille kogebog om den lidt oversete kvædefrugt, som gør sig godt i forskellige former for madlavning. For dem, der enten vil bruge kvæder for første gang eller på nye måder.

I den velkendte hvide serie i lommebogsformat om mad, have og natur fra forlaget Koustrup er turen kommet til kvæder. Kvæder er en historisk frugt, som gennem tiden har fungeret som lægeplante og spisefrugt, men er nu en relativt upåagtet frugt i Danmark. Bogen giver et kort rids af kvædens historie samt dyrkningsvejledning, størstedelen af bogen er opskrifter med kvæder. Der er opskrifter fra det søde køkken, fx gele, fromager og kager, fra det salte køkken, fx sammen med lam, and og selleri, og kvæder sammen med ost samt drikke med kvæder. Illustreret af farvefotos og af enkelte tegnede illustrationer.

I serien fra Koustrup er der kommet en række fine, informative og gennemarbejde små bøger. Denne bog om kvæder slutter sig til rækken, men mange af fotografierne i opskriftsdelen holder ikke standarden. Farverne er blege og stylingen lidt gammeldags, så fotografierne virker ikke særlig inspirerende eller indbydende. Opskrifterne er enkelt beskrevet og lige til at gå i gang med.

Der findes ikke andre bøger kun om kvæder, men kvæder optræder i større havebøger som fx Gyldendals store havebogPluk det, sylt det, brug det og i forskellige havetidsskrifter. I bagebogen Pluk det, sylt det, brug det er der enkelte opskrifter med kvæderDer findes ikke andre bøger kun om kvæder, men kvæder optræder i større havebøger som fx Gyldendals store havebog og i forskellige havetidsskrifter. I bagebogen er der enkelte opskrifter med kvæder.