En bog på akademisk højt niveau både for videnskabeligt og filosofisk interesserede læsere. Til opgavebrug kræves mindst godt gymnasieniveau.
Det er den første bog på dansk, ikke om kvantemekanikken som videnskab, eller om vigtige aktører som Bohr og Einstein, men om kvantemekanikkens filosofiske tankegods. Som jeg forstår det et spørgsmål om kvantemekanikken kan være med til at besvare nogle af de evige filosofiske udfordringer, menneskeheden tumler rundt med? Og det kan den måske. Denne bog forklarer både kvantemekanikkens filosofiske betydning for, hvordan vi ser og forstår verden og redegør historisk for de mange forskellige tolkninger af kvantemekanikken. Efter en redegørelse for den klassiske fysik før kvantemekanikken følger emner som "Bohrs atommodel", teorien bag kvantemekanik, komplementaritet, men selvfølgelig også beskrivelser af den faktiske uenighed mellem netop Bohr og Einstein. Andre emner er de såkaldte "Københavnerfortolkninger", "Heisenbergs standardfortolkning" og "Schrödingers kat". Det er svært og tankevridende stof, men de som er vant til fx at læse populærvidenskabelige tidsskrifter kan godt følge med. Men at forstå det hele er det vist kun de færreste, som magter.
Der findes bøger om kvantemekanikken og fx biografier om Bohr eller Einstein, men første bog på dansk, der rigtig beskriver teoriens mulige filosofiske betydning.
Et absolut spændende supplement på hylden med filosofi, dog med en relativt snæver målgruppe.