Kunstnerisk roman om komponisten Olivier Messiaen, der er krigsfange under 2. verdenskrig. Sammen med tre medfanger uropførte de værket "Kvartet til tidens ende" i 1941 i arbejdslejren. For voksne med interesse for musik og eksperimenterende litteratur.
Olivier Messiaen, der er pianist, møder en violinist, en cellist og en klarinettist i Stalag VIII-A-arbejdslejren. Han komponerer et værk for denne besætning. Romanen følger på skift disse fire musikeres tanker, erindringer, sansninger og drømme. Virkelighed og fantasi blandes under krigens rædsler og livet i fangelejren. Der er ikke en fortløbende handling, men mange forskellige indtryk og virkemidler fx replikker, breve og barndomsminder. Farver, fugle og klange er et omdrejningspunkt.
Romanen er skrevet i et smukt og sanseligt sprog. At bruge kunsten, i dette tilfælde musikken, som overlevelsesmetode under ekstreme vilkår beskrives gribende. Bogen er udfordrende og for den rutinerede læser. Man følger fire personers for-, nu- og fremtid samt drømme og tanker i en ikke-kronologisk opbygning. Man får virkelig lyst til at vide mere om komponisten, og baggrundsviden om hans musik er god at have i forhold til sværhedsgraden af denne bog.
Glimt af håb følger en pige i arbejdslejr, som også bruger kunsten - i dette tilfælde billedkunsten- til at overleve. Denne bog er for et bredt publikum.