Bøger / skønlitteratur / roman

Kvindehuset


Beskrivelse


Kriminalroman. Da en ældre mand bliver fundet død under mystiske omstændigheder, går kriminalkommissær McKenna i gang med at grave i sagen, som snart viser sig at have spor tilbage til fortiden, men også omfatter den familie han boede til leje hos.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2005

af

af

Karsten Just

d. 14. jan. 2005

Alison G. Taylor, engelsk-waliser, har skrevet en række spændende kriminalromaner, senest Natten er blind, 2003. I den usædvanlige varme august måned et sted i Wales, finder man liget af den gamle Ned Jones. Han bor til leje hos sin fjerne slægtning Edith Harris. Alt ser normalt ud, men nogle ser ud til at have pillet ved gerningsstedet. Kriminalkommisær McKenna, er lige blevet forbigået som inspektør til fordel for en kvinde og det hjælper ikke på hans humør. Han begynder en undersøgelse af dødsfaldet, i huset med de fire kvinder, som er meget forskellige, og ganske langsomt skrælles lag på lag af forstillelse, forræderi, vold og misbrug, ind til den rigtige gerningsmand findes. En kalejdoskopisk fortælling, som med mange sidehandlinger og et væld af personer fortæller denne evigtgyldige historie, hvor personlig grådighed, store ambitioner og almindelig ondskab skaber situationen. Velskrevet, underholdende og med den noget tunge, melankolske McKenna som samlende figur, er det nok værd at vente på næste udspil fra Taylor.


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2005

af

af

Beth Høst

d. 11. apr. 2005

Den walisiske kriminalkommissær McKenna efterforsker et mord, der bl.a. fører ham langt ud i de nordwalisiske bjerge. Taylor skriver godt, tonen er den kendte melankolske, og miljøet alene er ’rejsen ...


Jyllands-posten

d. 5. feb. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. feb. 2005