Bogen er et led i projektet "CAMS-Copenhagen", fra Handelshøjskolens Forlag, der beskæftiger sig med dansk ledelse. Bogen har både et generelt ledelsesperspektiv, et historisk perspektiv og sætter fokus på kvindelig ledelse i fagforeningsregi, et område, der traditionelt har været domineret af mænd. Interessant for alle med et fagpolitisk engagement og i udviklingen af dansk ledelsespraksis.
Tre kendte kvinder fra dansk fagbevægelse: Tanja Cederholm og Liselotte Knudsen fra HK, samt Lilian Knudsen fra Kvindeligt Arbejderforbund og 3F har fortalt om deres mangeårige erfaringer i ledelsen af fagforeninger til specialist i fagforeningsledelse ph.d. Birgitte Rasmussen. Ledelse i en fagforening ses som et fagpolitisk, tværpolitisk og et administrativt lederskab, og det er underforstået, at der er tale om ildsjæle, der alle har har haft som mål at få et bedre samfund. Der er tale om et ganske kompliceret lederskab, og vi får indblik i historiske forløb, i politiske processer, det internationale samarbejde, erfaringer, resultater og ikke mindst engagement. Sort-hvide fotos og resumé.
A. Wolthers: Køn og fagbevægelse i 100 år, 2002, er mere almen i beskrivelsen og har et længere historisk perspektiv.
Bogen giver via tre kendte kvinder fra dansk fagbevægelse i perioden fra 1960'erne til i dag et værdifuldt bidrag til indblik i ledelsespraksis og det fagpolitiske arbejde, som også har været et væsentligt element i udviklingen af ligestillingen og velfærdssamfundet.