Antologi fra Rødstrømpebevægelsens storhedstid. Kan læses af alle med interesse for kvindekamp og ligestilling mellem kønnene.
Bogen er en mosaik af bl.a. artikler, forsider og kunst fra bladet Kvinder i de knap ti år, hvor bladet udkom. Rødstrømpebevægelsen stod bag bladet, der var markant i sin kamp mod ulighed mellem kønnene, kampen for kvinders ret til at arbejde og for en mere lige deltagelse i familien for begge køn. Antologien udkommer 40 år efter den første udgivelse af bladet og markerer samtidig 100-året for kvindernes valgret. Samtidsartiklerne sætter fokus på områder, hvor udgiverne mener at der stadig er plads til en debat om uligheder mellem kønnene. Bogens sidste sider beretter om arbejdet med at udgive bladet, om bladets kamp for at nå "Alt for Damerne"-segmentet og redaktionsprocesserneKvinder (Kbh.).
Antologien sætter fokus på, hvor relativt få år der har været tilnærmelsesvis ligestilling mellem kønnene, og hvor hård en kamp, Rødstrømpebevægelsen og andre feminister har måttet kæmpe for at nå til det sted, hvor vi er i dag. Den sætter også fokus på, at der stadig er steder, hvor der stadig er brug for at vi debatterer ligestilling, eksempelvis ved fædres ret/pligt til barsel.
Der findes ikke umiddelbart materialer af tilsvarende stærk feministisk karakter i bibliotekerne.