Bøger / faglitteratur til børn

Kvinder i middelalderens Europa


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om kvindeliv i middelalderen fra ca. år 1000-1500. Bl.a. om kvinders status, kvinden som moder og hustru, kvinder og mode, kvindeliv på landet, i byen og blandt adelen samt kvinders rolle i relation til religion og klosterliv, berømte og lærde kvinder. Med ordliste.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2000

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 29. feb. 2000

Denne nye bog i serien sætter fokus på kvindernes liv i middelalderen. Efter et kort signalement af tiden følger afsnit, der omtaler kilder til viden om kvindernes tilværelse. Derefter følger fem kapitler, der bl.a. indeholder emner som kvindens status i samfundet som hustru eller enke, moderskabet, skønhed og mode, sundhed og sygdom, kvindens arbejde på landet og i byerne samt helgener og syndere. Desuden præsenteres berømte kvinder, f.eks. Hildegard af Bingen, Jeanne d'Arc og Christine de Pisan. Bagest i bogen er der en ordliste og et indeks. Det er en interessant og informativ bog, der giver en udmærket introduktion til emnet. Den to-spaltede tekst, der kan selvlæses fra 5.-6. kl., understøttes af flotte illustrationer i farver. De består fortrinsvis af malerier fra samtiden samt uddrag af kalkmalerier. Bogen, der præsenterer et emne, der ikke findes i tilsvarende form i skolebibliotekerne, kan anvendes som led i historieundervisningen og til opgaveskrivning fra 5.-6. klassetrin.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. feb. 2000

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 29. feb. 2000

Vi er med på en spændende rejse i kvindens univers i Middelalderen i et nyt bind i serien om kvindernes historie. Denne bog ser på kvindernes liv i Middelalderens Europa. I et flot design med mange farverige illustrationer og en velskrevet tekst fortæller bogen os om kvindernes liv fra ca. år 1000 til 1500 e. Kr. Moderskabet var livets vigtigste opgave. De gifte kvinder hjalp også deres mænd i marken og derhjemme. Kvinderne fik meget sjældent magt uden en mands støtte, men bogen fortæller også om nogle af de adelige kvinder, som fandt deres position i de politiske kampe. Sprogligt og layoutmæssigt er bog lig de tidligere bind i serien. Bogen er illustreret med flotte farvefotos af malerier, monumenter og skulpturer, og derudover brydes teksten af relevante, historiske citater trykt på gul baggrund. Bagest er der en forklarende ordliste, en meget kort litteraturliste samt et indeks. Bogen er velegnet til opgaveskrivning og til selvlæsning for børn og unge fra 12 år, der gerne vil vide mere om emnet.



Informationer og udgaver