Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Anvendelse/målgruppe/niveau: En bog til kvinder, bygget op over otte samtaler. Den er til dem, der vil læse om lystens mangfoldighed i de biologiske, sociale, kulturelle og eksistentielle lag.
Beskrivelse: Forfatterne er hhv. jordemoder og cand.phil. i kommunikation. De har interviewet otte forskellige kendte mennesker omkring seksualitet, som de beskriver i en række samtaler med forfatterne. De interviewede er hhv. præst, komiker, meditationsguide, parterapeut og læge, som alle arbejder med emnet på forskellig vis i fagligt regi. Jens Enemark som sammen med sin kone har en terapeutisk klinik taler om følelserne, og om at lyst og hjertelighed skal balanceres. Renée Toft Simonsen taler om, at hos kvinder kommer lysten, hvis man trykker på de rigtige knapper. Ledende overlæge og sexolog Astrid Højgaard taler om, at kvinder skal finde deres egen lystmodel. Jakob Olrik taler om, at vi skal turde lade uskyldig leg og flirt være naturligt og Christian Graugaard taler om, at den kropslige og seksuelle del ikke behøver være det evigt lyksalige. Samtalerne rummer meget mere, som ikke kan beskrives med få ord. Bogen har et lækkert layout. Samlet konklusion: Dette er en vigtig bog, som giver et meget fint og nuanceret billede af kvinders lyst, og at seksualitet er et stort område med mange aspekter. De otte samtaler er meget fine og saglige, og der er dybde i. Personligt gav bogen mig stof til eftertanke. Der vil være en del læsere til den, sikkert kvinder +40.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 7. okt. 2014

En bog til kvinder, bygget op over 8 samtaler. Den er til dem der vil læse om lystens mangfoldighed i de biologiske, sociale, kulturelle og eksistentielle lag.

Forfatterne er hhv. jordmoder og cand.phil. i kommunikation. De har interviewet 8 forskellige kendte mennesker omkring seksualitet, som de beskriver i en række samtaler med forfatterne. De interviewede er hhv. præst, komiker, meditationsguide, parterapeut og læge, som alle arbejder med emnet på forskellig vis i fagligt regi. Jens Enemark som sammen med sin kone har en terapeutisk klinik taler om følelserne, og om at lyst og hjertelighed skal balanceres, Renee Toft Simonsen taler om, at hos kvinder kommer lysten, hvis man trykker på de rigtige knapper. Ledende overlæge og sexolog Astrid Højgaard taler om, at kvinder skal finde deres egen lystmodel. Jakob Olrik taler om, at vi skal turde lade uskyldig leg og flirt være naturligt og Christian Graugaard taler om, at den kropslige seksuelle del ikke behøver være det evigt lyksalige. Samtalerne rummer meget mere, som ikke kan beskrives med få ord. Bogen har et lækkert layout.

Bogen Den erotiske side : om kvinder og lyst : 30 kvinder beretter, 2009 er i samme genre.

Dette er en vigtig bog, som giver et meget fint og nuanceret billede af kvinders lyst, og at seksualitet er et stort område med mange aspekter. De 8 samtaler er meget fine og saglige, og der er dybde i. Personligt gav bogen mig stof til eftertanke. Der vil være en del læsere til den, sikkert kvinder +40.