Bøger / skønlitteratur / roman

Lad jorden revne


Beskrivelse


Krim. Efter et dobbeltdrab og et efterfølgende drab som måske har samme gerningsmand må kriminalinspektør Ann Lindell sætte alt ind på at finde gerningsmanden inden han slår til igen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2005

af

af

Karsten Just

d. 13. maj 2005

Endnu en svensk kriminalforfatter, som bare kan det der med at fange en historie, og fortælle den så man må læse videre, for at inddrage personerne og stederne, for både personer og naturen spiller en stor rolle i denne roman. Et dobbeltmord, efterfulgt af endnu et mord, tilsyneladende begået af samme person, sætter kriminalinspektør Ann Lindell på en svær opgave. Hvad er motivet, hvem er morderen, og hvor i Uppsala skal man finde gerningsmanden? En kompliceret historie, som fortælles dels af gerningsmanden, som er en tidligere stofmisbruger, men nu blot almindelig misbruger, en udstødt af det pæne selskab, som har sine personlige problemer, og en vrede mod systemet, dels med Lindell i centrum, også hun med egne problemer. Et forhold til landarbejderen Edvard er ikke uproblematisk, hendes tilværelse hænger ikke sammen, og sagen giver flere problemer, hvor hun selv aktivt opsøger morderen. En grum historie, fint orkestreret af Eriksson, som har fint tag om personer og miljøer, en spændende og tankevækkende kriminalroman, som belyser samfundets indvirkning på det enkelte individ, som sættes uden for samfundet, og må forsøge at klare sig igennem, på bedste vis, men uden held.


litteratursiden.dk

d. 26. sep. 2005

af

af

Lone Pedersen

d. 26. sep. 2005

Et ægtepar myrdes, og snart efter sker endnu et mord. Er der en forbindelse mellem de afdøde? Kriminalinspektør Ann Lindell introduceres i denne nye svenske samfundskritiske krimi. Det myrdede ægtepa...


Jyllands-posten

d. 19. aug. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. aug. 2005


Weekendavisen

d. 17. juni 2005

af

af

Katinka Bruhn

d. 17. juni 2005