Alle, der har en plet jord eller en altan, kan dyrke lægeurter i krukker, og det er heller ikke svært at lære at anvende dem efter de grundige vejledninger.
Mange har allerede flere lægeurter i krukker og haver uden at vide det, fx salvie, morgenfrue, lavendel eller rosmarin. Her får vi en anden vinkel på krydderurter og blomster, idet mange af dem har en lægende virkning. Forfatteren viser brug af urterne som tinkturer, udtræk osv., både indvortes og udvortes, dernæst et afsnit om såning, plantning og dyrkning og bogens hovedafsnit, der er konkrete metoder mod en række almindelige lidelser som blærebetændelse, eksem, hoste osv. med nøje trin-for-trin anvisninger og ingredienser. Den enkelte kur fylder en side ledsaget af smukke fotos og plantevejledning for de enkelte ingredienser. Der er ialt 40 opskrifter. Til slut et planteleksikon, der oplister de enkelte planters egenskaber. Bogen er oversat fra engelsk og kan udmærket bruges til danske forhold.
Der er ikke kommet meget om lægeurter de senere år, det har været krydderurter, der har været i fokus, skønt mange af urterne har begge egenskaber. Anemette Olesen udgav i 2001 Danske klosterurter, men her er ikke ret mange af de samme urter med. I 2010 udkom hendes Gamle lægeurter, men denne er den mest konkrete vejledning, der virkelig opfordrer til at man går i gang selv.
En dejlig konkret og forholdsvis lettilgængelig vejledning i dyrkning og anvendelse af lægeplanter til eget brug og i en overskuelig form.