Bøger / faglitteratur / billedværker

Længslens landskab : bornholmermaleren Oluf Høst (1884-1966)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 11. sep. 2009

Oluf Høst er en af de mest kendte bornholmermalere, og bogen kan tjene som introduktion til Oluf Høst og hans virke.

Forfatteren er direktør for Oluf Høst Museet i Gudhjem. Længslens landskab udkom første gang i 2004. Oluf Høst tilhører gruppen af bornholmermalere, og i denne overskuelige kronologiske gennemgang gives indblik i Oluf Høsts liv og kunst gennem en kort tekstbeskrivelse og et flot farverigt udvalg af hans kunst.

Nærværende 2. udgave er stort set identisk med 1. udgaven. Der er flyttet lidt rundt på placeringen af få billeder og enkelte nye af Bognemark er kommet med. Endvidere er bogen forøget med en engelsk og tysk efterskrift ellers er tekst og indhold det samme som 1. udgaven.

En kort nøgtern beskrivelse af Oluf Høst og med en række flotte og farverige illustrationer som eksempler på hans kunst.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2004

af

af

Kent Skov

d. 18. juni 2004

Kunstneren Oluf Høst (1884-1966) nyder fortsat stort ry for sit bidrag til den danske modernisme. Han var samtidig den måske mest kendte blandt Bornholmermalerne, og der er da også udgivet en del bøger om ham og hans kunst på det seneste. Udover diverse katalogudgivelser gælder det især den mere omfattende og brede af Bøggild: Høst : maleren og mennesket Oluf Høst fra 2001. Bogen her er overskuelig og let tilgængelig på en måde, som gør den velegnet som dækkende introduktion. Den er bygget kronologisk op i korte ind imellem lidt for resumerende nøgterne kapitler med beskrivelse af Høsts brogede liv og værk samt hans tilknytning til tidens kunstliv og tidens kulturradikale strømning. Og så er bogen forsynet med en række udmærkede farvegengivelser af hans malerier med eksempler, der repræsenterer hele hans store og varierede produktion.