Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne mangamania girl power! : lær at tegne fantastiske mangapiger til japanske tegneserier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. jan. 2014

Lær-at-tegne bog til manga- og tegneglade unge fra 12 år. Til fans af genren men kan også bruges som en indføring i en lille del af mangakulturen. Vil umiddelbart have størst appel til piger.

Hart har udgivet en lang række lær-at-tegne bøger indenfor manga-genren i rækken med titelbegyndelsen "Manga mania". I denne kommer han godt omkring de forskellige stilarter og typer af piger, der kendetegner manga-genren lige fra kodomo og goth til fantasy kokke og pigeatleter. Bogen indledes med et generelt kapitel om manga-piger med fokus på hoved, krop, fødder og hænder. I det sidste kapitel kommer Hart med eksempler på, hvordan man kan tegne små situationer fra virkeligheden som fx lektielæsning, fest på stranden. Som de andre i serien er bogen let overskuelig, har fine trin for trin stregtegninger og kortfattet tekst. Ved hvert kapitel er en indledende tekst med beskrivelse af stilarten og karakteristika for de forskellige pigetyper.

Denne lægger sig fint op ad andre bøger i serien både i form, layout og sværhedsgrad. Minder meget om Romantiske mangapiger, 2012 af samme forfatter, men kommer omkring flere pigetyper og stilarter end førnævnte. Af andre mangategnebøger er fx Peter Grays serie Lær at tegne manga, 2006. Den kommer ikke så bredt omkring som Harts bøger.

Endnu en flot tegnebog i den velkendte serie fra Christopher Hart. Denne vil appellere til tegneglade piger, der kan lide manga men vil også kunne bruges som inspiration og en introduktion til genrens pigetyper og stilarter.