Bøger / faglitteratur

Læringsstile i børnehaven


Beskrivelse


Læringsstile i børnehaven er en indføring i læringsstile skrevet til alle, der arbejder professionelt med børn i alderen 3 til 6 år. Ud fra Dunn og Dunns læringsstilsteori giver bogen svar på: ? Hvad er læringsstile? ? Hvordan lærer børn? ? Hvordan får vi en større forståelse for børns forskellige måder at tilegne sig viden og færdigheder på? ? Hvordan kan vi som professionelle voksne støtte og tilrettelægge en læringsproces? Bogen præsenterer Dunn og Dunns læringsstilsmodel, gennemgår modellens enkelte elementer og inddrager eksempler fra børnehaven. Den giver også forslag til, hvordan læringsstile konkret kan inddrages i det pædagogiske arbejde i børnehaver, herunder indretning af børnehaven, organisering af dagen i børnehaven, læringsaktiviteter, kommunikation m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. aug. 2010

Bogen henvender sig til børnehavepædagoger og i det hele taget alle, der arbejder professionelt med børn i alderen 3-6 år.

Forfatteren er uddannet pædagog og har igennem flere år arbejdet med Dunns læringsstilsmodel. Hendes bog er en enkel og overskuelig indføring i modellen. Begrebet læring defineres kort, dernæst introduceres Dunns læringsstilsteori og dens enkelte elementer, og der gives praktiske anvisninger på, hvordan teorien kan implementeres i børnehaven. Forfatteren ser desuden på sammenhængen mellem pædagogens egen læringsstil og hendes undervisningsstil, og endelig kobles læringsstilen sammen med de pædagogiske læreplaner. De store farvefotos af hverdagssituationer i børnehaven illustrerer forskellige læringssituationer.

Der findes en del bøger om læringsstile generelt, og Dunns læringsstilsmodel er fx udgangspunkt for Ole Lauridsens Fokus på læring, 2008. Det særlige ved Darvilles bog er, at den specielt er målrettet personalet i børnehaver.

En meget overkommelig og let tilgængelig bog om en læringsstilsteori, der tilgodeser det enkelte barns potentiale, og som kombinerer teorien med praktiske tiltag, så alle der beskæftiger sig professionelt med 3-6-årige børn, umiddelbart kan anvende den.