Bøger / faglitteratur

Læsning i matematik : for dansk- og matematiklærere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. apr. 2013

Bogen er en oplagt grundbog til fagene matematik og dansk på læreruddannelsen og ligeså et fantastisk arbejdsredskab for både matematik- og dansklærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Læsning er gået fra at være et danskfagligt undervisningsområde til at indgå i alle fag, hvor der undervises i læsning i det specifikke fags læseteknikker. Et af de fag, hvor læsningen har størst betydning, og hvor det samtidig er mest kompliceret at læse og forstå teksten, er faget matematik. Hvilket ses ved 9. klasses afgangsprøve i matematik, hvor mange elever har store problemer med opgaverne, ikke pga. selve matematikken, men fordi de ikke kan læse sig frem til de relevante informationer i opgaverne. Denne bog sætter fokus på udfordringerne ved læsning i matematik, samt hvordan der kan undervises heri. Bogen giver den faglige ballast til at kunne undervise i matematisk læsning samt forslag til, hvordan man kan arbejde med de forskellige genrer for matematisk læsning. Det er en meget indbydende og inspirerende udgivelse, som er skrevet i et letforståeligt sprog og som indeholder megen faglig viden.

Der udgives megen virkelig god litteratur om læseindlæring. Denne bog adskiller sig fra de øvrige ved sin fokusering på læsning i faget matematik og er derfor et oplagt og yderst relevant supplement til samlingen.

Matematisk læsning har stor betydning for elevers udbytte af faget matematik. Denne bog giver læseren gode værktøjer til undervisning i denne genre. Bogen bør stå på hylden både på lærerbiblioteket og på lærerseminariet.