Efter en barsk opvækst på Lolland mister de to brødre Tom og Nick som voksne kontakten. Hver især kæmper de nu deres kampe, men måske de stadig kan finde sammen? En rørende og velskrevet samfundskritisk bog til alle romanlæserne.
Toms forældre flytter fra Greve til Nysted på Lolland, hvor faren har fået arbejde som bibliotekar, mens moren vil forsøge at leve af sin keramik. Men huset de flytter ind i er forsømt og økonomien stram, og for at redde begge dele vælger de at tage Nick i pleje. Han siger ingenting og er svær at få kontakt til. Men efterhånden udvikler de to brødre et had/kærlighedsforhold, hvor modsætningen til lokalsamfundet bliver det som binder dem sammen. Efter en række voldsomme hændelser fortælles der i krydsklip om barndommen i Nysted og den voksne Toms forsøg på at finde Nick i et klaustrofobisk Thailand.
Som i Opland : roman skriver Jens Vilstrup om livet i et mindre bysamfund, hvor man skal kæmpe for sin plads, og der hersker et utal af sociale normer og spilleregler. Det er en velskrevet og gribende roman, som man ikke kan undgå at blive påvirket af. En rørende beskrivelse af to drenge, der på hver sin vis kæmper for at gøre sig fri af deres opvækst. Men det er også historien om et over- og underdanmark, hvor det kan være svært at finde sig til rette. En god læseoplevelse - også fx til læsekredse.
I skrivestil og med en samfundskritisk dagsorden pakket ind i en god og velfortalt historie kan bogen minde om Punktum : roman af Olav Hergel.