Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Land i sigte : unge danskeres sejlads i Stillehavet


Beskrivelse


Rejseberetning om fire unge danskere, der sejler rundt i Stillehavet i et år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Birgit Hald

2007

Det er en dejlig rejsebeskrivelse for alle, der har hang til langturssejlads eller bare ynder at sidde hjemme i lænestolen og rejse med fx Troels Kløvedal.

Forfatteren har en pr-uddannelse og har skrevet og solgt artikler om turen undervejs. Hun skriver i et godt, letflydende sprog om de fire venners sabbatår fra studierne på en sejlbåd i Stillehavet i 2006, og læseren får udover beskrivelserne af dejlige, spændende og dramatiske oplevelser også indblik i CAA' s tanker, følelser og bekymringer for de lange stræk over åbent vand. Hun har prioriteret at få beskrevet det sociale liv om bord, da hun har savnet dette aspekt i de rejseskildringer, hun selv har læst om langturssejlads. Det kan nemt føre til gnidninger at være 4-5 personer på ca. 6 kvadratmeter i dagevis uden mulighed for at komme væk fra hinanden, og det hører vi så også om. Bogen er rigt illustreret med flotte farvefotos samt lidt for små kort over de besøgte øer.

Der udkommer jævnligt rejseskildringer om langturssejlads, men denne adskiller sig fra de fleste ved at deltagerne er ret unge og forholdsvis uerfarne sejlere da de efter at være fløjet til New Zealand skal ud og købe en båd.

Land i sigte er en velskrevet rejseskildring med gode illustrationer og fokus på rejseoplevelserne og det sociale liv om bord.