Bøger / faglitteratur til børn

Landbrug og miljøet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 29. jan. 2010

Bogen henvender sig til børn på 12-13 år, som kan anvende bogen i forbindelse med mindre emneopgaver, men den kan også bruges som igangsætter ved projektopgaver for ældre børn.

Fokus er især på landbrugets grundlæggende udfordringer, behovet for vand, erosion, luftforurening, rydning af naturområder sat op mod kravet om mad fra den voksende verdensbefolkning. Teksten er letlæst og med mange oplysninger. Den når ikke mange lag ned i beskrivelsen af årsagssammenhænge og afledte effekter, men sammen med adskillige kort, diagrammer og supplerende bokse giver den et godt signalement, og den slutter med en lettere optimistisk fremtidsvision. Der er ganske mange billeder til støtte for teksten, en ord- og medialiste.

For nylig udkom det andet bind i serien, Fremtidens landbrug. Tilsammen når de omkring mange af landbrugets udfordringer og muligheder. Der findes en del andet materiale om forskellige aspekter, især af højteknologisk art som fx gensplejset mad, men ikke nyere, som især fokuserer på de grundlæggende problemer.

Bogen er god til at give et overblik over emnet, og den er et godt supplement til de bøger, der er i forvejen.Informationer og udgaver