Bøger / faglitteratur / erindringer

Lars Christiansen - fra spids vinkel


Beskrivelse


Lars Christiansen (f. 1972) skildrer tilværelsen som professionel håndboldspiller i den nordtyske storklub SG Flensburg-Handewitt og beretter om landsholdets udvikling til et guldhold med skrammer samt om de vilkår det hele foregår under.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. nov. 2008

En bog som henvender sig til alle håndboldfans - kvinder og mænd, unge og gamle. Forsidefotoet af Lars Christiansen sælger vist sig selv.

Lars Christiansen har mange rekorder inden for håndboldverdenen. Han er den, der har spillet flest landsholdskampe og den spiller, der har scoret flest mål. Han har været på landsholdet siden 1992 og spiller på 13. år i SG Flensburg-Handewitt, så der er rigtig mange kampe og oplevelser at fortælle om. Lars Christiansen har fortalt og Erik Juul, håndboldtræner m.m. og Jan Løfberg, journalist og medforfatter til andre bøger om håndbold, har skrevet. Resultatet er en meget detaljeret og engageret beretning om Lars Christiansens 36-årige liv. De mange håndboldkampe fylder meget, men der er også blevet plads til den mere private Lars Christiansen. Der er op- og nedture, ofte er der ikke langt imellem at være helt og skurk, og Lars Christiansen fortæller ærligt og lige-ud-ad-landevejen om sine oplevelser på banen og i omklædningsrummene, hvor der en gang imellem bliver råbt rigtig højt. Bogen er illustreret med mange billeder fra kampe og rejser og lidt private fotos er der også blevet plads til.

I 2007 udkom Ærligt talt om Joachim Boldsen, desuden findes der nyere biografier om Tonje Kærgaard og Anja Andersen.

Jeg synes, det er en vellykket biografi om en sympatisk håndboldspiller, som altid tager sig tid til sine fans. Det er lykkedes rigtig godt at gengive stemningen og spændingen i de afgørende håndboldkampe, selv om resultaterne er kendte på forhånd.


Berlingske tidende

d. 12. dec. 2008

af

af

Jeppe Krogsgaard

d. 12. dec. 2008