Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Lasse-Leif og de hemmelige kæledyr


Beskrivelse


Lasse-Leif ønsker sig et kæledyr. Men han må ikke få et. Derfor bliver han glad, da hans dukke, Luske-Lise, får lus. Det er bare knap så sjovt, når lusene får det til at klø i Lasse-Leifs hovedbund.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Marianne Agger

d. 5. aug. 2015

Så er Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise igen i aktion i to skønne billedbøger, der lever op til seriens høje kvalitet. Humoristiske hverdagsfortællinger for børn fra 3 til 5 år.

I "Lasse-Leif og ostemadsmonstret" vil Lasse-Leif høre gyserhistorier som godnatlæsning. Det vil far ikke være med til, så derfor fortæller Luske-Lise om zombier, vampyrer, skeletter og andre uhyggelige væsner. Da Lasse-Leif hører en lyd fra stuen, er han sikker på, det er et monster. Forklædt som monster med et lagen over hovedet, lister Lasse-Leif og Luske-Lise ud fra værelset og forskrækker monstret, der sidder og spiser ostemad i køkkenet. Det farlige monster er selvfølgelig bare mor, der er blevet sulten. I "Lasse-Leif og de hemmelige kæledyr" ønsker Lasse-Leif sig et kæledyr. Det må han ikke få, så da han finder lus i Luske-Lises hår, bliver han ellevild. Endelig nogle dyr, han kan klappe. Men da hans hovedbund begynder at klø, er det ikke så spændende alligevel med de kæledyr.

Endnu engang har Finderup skruet to charmerende, underholdende og sjove bøger sammen, hvor teksten flyder, og handlingen er let genkendelige for de fleste børnefamilier. Carlsens tegninger er også helt som de skal være, ligesom vi kender dem fra Lasse-Leifs verden.

Andre serie-billedbøger med lignende søde og humoristiske hverdagsskildringer er fx Windings med bl.a. Betty elsker morPoul og far til tandlægen og Kirsteins Poul og far til tandlægenAndre serie-billedbøger med lignende søde og humoristiske hverdagsskildringer er fx Windings med bl.a. Betty elsker mor og Kirsteins .


litteratursiden.dk

d. 13. mar. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 13. mar. 2019

Lasse-Leif drømmer om at få sit eget kæledyr, og da han får lus i børnehaven, har han pludselig en hel koloni. En herlig historie til dyreglade børnehavebørn. Lasse-Leif bor sammen med sin mor, far og...