Ansatte i folkekirken med interesse for udvikling af kirken får her et bud på, hvordan mere moderne ledelsesbegreber kan sættes i spil i organisationen. Da det er folkekirkens helt specielle forhold, der er baggrund, har den ingen relevans for andre trossamfund.
Det er specifikt ledelse i folkekirken, der er de to forfattere, teologer og ledelseseksperters emne. De griber opgaven an ved at betragte folkekirken som en virksomhed, hvilket nok i sig selv vil skabe bølgegang i blækhusene i mange præstegårde. Bogen er ikke en praktisk vejledning, men mere en beskrivelse af en form for ledelse, der kunne praktiseres i folkekirken, og som kunne hjælpe til at etablere en moderne og stærkere ledelse af folkekirken. Forfatterne indleder med i et par kapitler at definere rammerne for ledelse i folkekirken, derefter et par kapitler om kirken som virksomhed for i den sidste del at anbefale en række organisations- og ledelsesformer som mulige veje til en professionalisering af ledelsesformen.
Ledelse er et varmt emne i kirkedebatten for tiden. En bog som: Værdibaseret ledelse : forandringer på vej i folkekirken fra 2009 tager livtag med nogle af de samme problemstillinger, men er bredere og mere praktisk i sin tilgang.
Forfatterne, der begge er teologer med en professionel ledelseserfaring, forsøger at etablere en forståelse for en mere virksomhedsorienteret opfattelse af folkekirken med henblik på at forny kirkens ledelsesgrundlag.