Bøger / faglitteratur

Ledelse af tro : folkekirken som virksomhed og netværk


Beskrivelse


Forfatterne betragter folkekirken som en offentlig netværksorganisation med behov for ledelse, netværk, kompetenceudvikling og samarbejde. De viser, hvilke præmisser der gælder for ledelse af et sådant netværk, så der udvikles kvalitet i opgaverne og skabes ny læring.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. nov. 2010

Ansatte i folkekirken med interesse for udvikling af kirken får her et bud på, hvordan mere moderne ledelsesbegreber kan sættes i spil i organisationen. Da det er folkekirkens helt specielle forhold, der er baggrund, har den ingen relevans for andre trossamfund.

Det er specifikt ledelse i folkekirken, der er de to forfattere, teologer og ledelseseksperters emne. De griber opgaven an ved at betragte folkekirken som en virksomhed, hvilket nok i sig selv vil skabe bølgegang i blækhusene i mange præstegårde. Bogen er ikke en praktisk vejledning, men mere en beskrivelse af en form for ledelse, der kunne praktiseres i folkekirken, og som kunne hjælpe til at etablere en moderne og stærkere ledelse af folkekirken. Forfatterne indleder med i et par kapitler at definere rammerne for ledelse i folkekirken, derefter et par kapitler om kirken som virksomhed for i den sidste del at anbefale en række organisations- og ledelsesformer som mulige veje til en professionalisering af ledelsesformen.

Ledelse er et varmt emne i kirkedebatten for tiden. En bog som: Værdibaseret ledelse : forandringer på vej i folkekirken fra 2009 tager livtag med nogle af de samme problemstillinger, men er bredere og mere praktisk i sin tilgang.

Forfatterne, der begge er teologer med en professionel ledelseserfaring, forsøger at etablere en forståelse for en mere virksomhedsorienteret opfattelse af folkekirken med henblik på at forny kirkens ledelsesgrundlag.


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2010

af

af

Povl Götke

d. 16. dec. 2010


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 18 (2011)

af

af

Per Bucholdt Andreasen

Årg. 101, nr. 18 (2011)


Børsen

d. 3. dec. 2010

af

af

Steen Hildebrandt

d. 3. dec. 2010