Tiden og folkekirken forandrer sig og forandring kræver ledelse. Der er behov for ledelse i folkekirken i det nødvendige samspil mellem præst, menighedsråd, ansatte og frivillige medhjælpere.
Ledelsesopgaverne i den danske folkekirke er af historisk karakter og hidtil har man løst problemerne efterhånden som de opstod, derfor kan der være konflikter mellem demokratiske institutioner som menighedsrådet, det gejstlige embede og fx staten. Forfatteren har hentet inspiration til anderledes ledelsesformer fra organisationer og foreninger og kirker i andre lande. Det handler ikke om at gøre præsten til boss, men det handler om, at der skal mere til at lede den kristne kirke end en boss, som biskop Arendt skriver i forordet. Forfatteren er organist og teolog, sognepræst i Tyrstrup-Hjerndrup.
Der ses ikke meget om ledelse i folkekirken i bogform, men tidsskriftet Kritisk forum for praktisk teologi, 107 (2007) er et helt temanummer om ledelse i folkekirken.
Det er både en praktisk bog med konkrete redskaber til ledelse i sognet og en faglig bog, der sammentænker kulturanalyser, ledelseslitteratur og teologi. Den er nyttig og brugbar i menighedsrådets arbejde, men den har også interesse for lånere med ledelsesmæssige interesser, fx i det frivillige arbejde.