En psykologisk indfaldsvinkel til det personlige lederskab målrettet ledere, der ønsker udvikling af ledergerningen.
Forfatteren er psykolog, supervisor og psykoterapeut. Hovedbudskabet er, at forudsætningen for at lede andre er at kende sig selv. Begrebet essens er gennemgående. Det er menneskets inderste kerne, der gennem tiden overstyres af egoet. Det er afgørende at blive bevidst om ens egen essens og at være et og samme menneske i både private og professionelle sammenhænge. Henrik Juul introducerer begrebet gentlemanagement, der er en blid tilgang til ledelsen af mennesker, og som kultiverer evnen til følsomhed i relationerne. Han introducerer enneagrammet som en brugbar model til at kende egne styrker og svagheder. Følelsernes kraft og modet til at udtrykke dem går som en rød tråd bogen igennem. Bokse med refleksionsspørgsmål og korte interviews med erfarne ledere formidles løbende. Forord af Steen Hildebrandt og bagerst litteraturliste.
Det er kendt stof, at en god leder kender sig selv og egne styrker og svagheder. Det er den forudsætning, der er omdrejningspunktet for hele bogen, der gennemgående har et meget følelsespræget sprog, og som dvæler meget ved de samme psykologiske pointer. Det er formodentlig en smagssag hos lederne/læserne, om de "vil tage med på et dyk ned i ledersindets ocean", men bogen er velskrevet af en erfaren erhvervspsykolog.
På et højt akademisk niveau findes Følelser i ledelseFølelsesmæssig intelligens i lederskabAutenticitet, og på et mere lettilgængeligt niveau Følelsesmæssig intelligens i lederskab og AutenticitetPå et højt akademisk niveau findes Følelser i ledelse, og på et mere lettilgængeligt niveau og AutenticitetPå et højt akademisk niveau findes Følelser i ledelse, og på et mere lettilgængeligt niveau Følelsesmæssig intelligens i lederskab og .