Bogen henvender sig til alle, som professionelt eller privat er i berøring med børn med autismespektrum- eller sanseintegrationsforstyrrelser. Især lærere, pædagoger samt ergo- og fysioterapeuter kan anvende bogen i forbindelse med deres arbejde. Men forældre kan også med fordel anvende bogens mange aktivitetsforslag sammen med deres børn. Aktiviteterne beskrives i et letforståeligt sprog, er lette at gå til og kræver ikke alverdens forskellige redskaber, men bare lidt plads.
Bogen indledes med en teoretisk introduktion til sanseintegrationsproblemer ud fra forfatterens egne erfaringer baseret på mere end 30 års erfaring som lærer og ergoterapeut for børn. Resten af bogen består af de forskellige forslag til lege. Legene er inddelt i tre kategorier: sociale grovmotoriske lege, sociale finmotoriske lege og vandlege. Hver kategori indeholder 25-30 forskellige lege samt forslag til variation af legene. De enkelte lege præsenteres i et letforståeligt sprog og en meget velstruktureret opbygning, hvor der tydeligt pindes ud, hvilke materialer der skal anvendes, mål med legen, hvilken instruktion, der skal gives samt hvad man lærer af legen.
Der er sket en stor udvikling indenfor forskningen i børn med autismespektrum- og sanseintegrationsforstyrrelser indenfor de seneste par år. Det vil derfor være oplagt også at læse nogle af de nyere teoretiske bøger om emnet sammen med denne bog. Eksempelvis Uta Friths Autisme og Aspergers syndrom : en introduktion, 2010.
God og letanvendelig legebog om lege for børn med autismespektrum- og sanseintegrationsforstyrrelser. Bogen indeholder mange timers meningsfuld leg.