Bøger / faglitteratur

Lev livet uden frygt og angst - find ro i sindet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 25. feb. 2014

Bogen henvender sig til astmatikere, til dem der lider af søvnapnø, og til dem der vil lære at kontrollere angst- og panikanfald.

McKeown underviser astmatikere i vejrtrækning, han er elev af Buteyko, som skabte metoden, og han har skrevet flere bøger om emnet, sidst Ingen skæve tænder, tak! og Stop snorken, søvnapnø og søvnløshed, begge 2013. Bogen indledes med åndedrætsmetoden, hvor man skal lære at lave pauser i åndedrættet og at trække vejret helt ned i mellemgulvet, så man ikke overilter blodet. Med åndedrættet kan man lære at kontrollere den angst, som mange astmatikere kan føle. Og andre kan også lære det, selvom angsten/panikken opstår af andre årsager, stress fx. Sidste del af bogen er koncentreret om at bekæmpe angsten ved hjælp af åndedrættet, men også med en form for kontrol over de mange tanker, som man kan have i den situation. Kontrollen kan man skabe med koncentration om åndedrættet, og alle kan lære at trække vejre efter Buteyko-metoden. Det er nok lidt forenklet, at det hele er så let. Sproget er enkelt, men flere steder er bogen dårligt oversat, endelser mangler flere steder, ordstillinger er forkerte. Illustrationerne er meget grimme og skræmmende.

McKeowns bøger lånes pænt ud. Der findes flere bøger om åndedrættet: Åndedrættet stress, søvn og slank, 2012, og Træk vejret : mere energi - mindre stress, 2009, er de nyeste, så der er plads til flere titler.

Det synes at være en god vejrtrækningsteknik, der kan hjælpe mange.