Jacob Lillemose skriver i disse essays om, hvordan naturen er blevet kapitaliseret, og hvordan mennesket over en kort eksistensfase er blevet en stærk faktor i miljøkrisen. For interesserede i den omfattende og komplekse debat om verdens klimatilstand.
Menneskets produktionsprocesser har udnyttet Jordens ressourcer på en måde, hvor mennesket har udpint naturen og dyrelivet for at dække sine egne behov. Essayene diskuterer både ud fra konkrete og fiktive eksempler. I den ene tekst beskriver JL det ambitiøse eksperiment i Arizona, Biosphere 2, hvor man afsondrede 7 unikke biotoper og mennesker i to år i en isoleret atmosfære, og hvilke opsigtsvækkende resultater, det førte til.
JL argumenterer for, at mennesket må genopdage sin dybe tilblivelsesmæssige sammenhæng med og afhængighed af Jordens natur. Det kalder på en mere ydmyg og nysgerrig erkendelse af, at mennesket ikke placerer sig som central eksistens i sin kamp for eksistensen, men tænker og handler "planetært". JLs formål er ikke at skrive en videnskabelig fagbog, men essays med referencer til både videnskab, kunst, populærkultur, film m.v., der kan læses af mennesker med med interesse for forholdet mellem mennesket og Jorden.
Andre lignende bøger om "antropocæn", bøger om menneskets påvirkning af naturen, er Anders Dunkers At tænke på planetenAntropocænPlanetære frakturer, Nils Bubandts Antropocæn og Planetære frakturerAndre lignende bøger om "antropocæn", bøger om menneskets påvirkning af naturen, er Anders Dunkers At tænke på planeten, Nils Bubandts og Planetære frakturerAndre lignende bøger om "antropocæn", bøger om menneskets påvirkning af naturen, er Anders Dunkers At tænke på planeten, Nils Bubandts Antropocæn og .