Mange af EUs LGBT+-personer lever i homofobiske lande. I Polen anklager politikere og præster LGBT+-personer for at være farlige for deres land. Denne bog henvender sig til udskolingen og er velegnet til opgaveskrivning.
Via en række interview med LGBT+-personer, organisationer og politikere i Polen stiller denne bog skarpt på problemstillingerne omkring homofobi og diskriminering af minoriteter. Bogen kommer også kort rundt om LGBT+-miljøet i Danmark og giver konkrete værktøjer til, hvordan problemstillingen kan bearbejdes i undervisningssammenhæng. Forlagets hjemmeside indeholder gratis opgaver til det videre arbejde med bogen.
Temaserien "Unge øjne på Europa" er målrettet de ældste elever i folkeskolen og serien er velegnet til tværfaglig undervisning og projektopgaveskrivning i 9. klasse. Bogen virker overskuelig, grundig og gennemarbejdet og de mange interviews med unge giver en følelse af nærvær og aktualitet. Afsnittet om Danmark er dog meget kort, og det gør det svært at sammenligne danske og polske forhold.
Der findes ikke ret meget faglitteratur om emnet. Copenhagen PrideKort & godt om LGBT+ fortæller i letlæst form om LGBT+-personers vilkår i Danmark med udgangspunkt i Pride-festivalen. Kort & godt om LGBT+ kan også læses af udskolingselever og har et bredere fokus på emnetDer findes ikke ret meget faglitteratur om emnet. Copenhagen Pride fortæller i letlæst form om LGBT+-personers vilkår i Danmark med udgangspunkt i Pride-festivalen. kan også læses af udskolingselever og har et bredere fokus på emnet.