Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lidenskab


Beskrivelse


Grace og Sam, nu menneske, elsker hinanden. Men hvorfor har Grace voldsom hovedpine, og hvorfor lugter hun mere og mere af ulv? Hendes forældre bortviser Sam, og selv da Grace er døende, må han ikke se hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2011

af

af

Else Lerche

d. 29. mar. 2011

Andet bind i en trilogi. Vildskab, 2010, er bind et og de skal læses i rækkefølge. De 12-16-årige vil gribe den og spændt vente på tredje del.

Kompositorisk er bindene ens. Personerne fortæller på skift. Sam og Grace er stadig hovedpersoner. Deres skæbner flettes sammen med Isabels, hvis bror blev ulv og Cole, der ladet sig bide for at flygte fra sit liv som berømt forsanger og narkoafhængig. Følelserne mellem Grace og Sam er smukke og blide, mens de er mere rå mellem Isabel og Cole. Kærlighed og erotik blomstrer, men også kyskhed. Det bliver ved kys og at sove ved siden af hinanden. Første fjerdedel er harmonisk og der sker ikke så meget, men noget uheldsvangert fornemmes. Resten er mere spændende. Er Grace alvorligt syg og hvorfor er Cole så voldsom? Sams og Graces lykke slås itu, da hendes forældre forbyder forholdet. Da Grace er døende, tror Cole at hendes sygdom skyldes, at hun efter ulvebid aldrig har forandret sig. Han bider hende, hun overlever, men som ulv. Ulykkelig lover Sam at finde en modgift. Sprogligt veksles mellem følsomme beskrivelser og rå dramatik i et flydende sprog. Man får billeder af personerne uden at komme helt ind under huden på dem. Forsiden er i stil med bind et.

Læsere af Tusmørke-serien og af Natskygger, 2011 vil også synes om denne serie.

Den engelske titel "Linger" er mere dækkende. Bogen er stadig velskrevet, men den havde vundet i intensitet og nerve ved at være strammet op og kortet ned. Læsere af genren skal dog nok hænge på.


Politiken

d. 11. juni 2011

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 11. juni 2011Informationer og udgaver