Denne letlæste roman er umiddelbart nem at gå til, og især lånere i 40'erne vil nikke genkendende til personerne og deres tanker og handlinger.
Romanens hovedfortæller, Jakob, får efter 20-25 år igen kontakt til sin gamle gymnasiekammerat, Niels, som kan hjælpe med en knaldhytte af et sommerhus, der er velegnet til i et par uger omkring påsken at få skrevet en stor artikel færdig. Jakob rejser fra København langt op i Thy, hvor det viser sig, at Niels er halvvejs sandet til og aldrig rigtig har fået realiseret sig selv. Jakob er også en halvstuderet røver, som ikke har fået gjort sine studier færdige og nu lever af tilfældige indtægter fra lidt foredrag, kurser mv. Gymnasieårenes sarkasme og foragt for alt det omgivende har hverken Niels eller Jakob for alvor kunnet frigøre sig fra, og nu hænger de i alderens stadig snævrere løkke, hvor det bliver mere og mere svært at indhente den uddannelse, det arbejde og den familie, de aldrig fik sig forpligtet til. Men kan deres møde give dem ny energi?.
Det ligger lige for at sammenligne både miljø og skrivemåde med Lone Hørslevs herlige Sorg og camping.
En god roman om nogle gymnasiekammerater, der aldrig fik sig snøvlet sammen i tide og taget ansvar for sig selv og deres omgivelser. Nu får de øjnene op for, at det meste af deres liv måske er gået med ingenting, og det virkelig er ved at være sidste udkald.